Enterprise informatie architectuur

Het werken onder enterprise informatie architectuur is het luxe paardje van online business. Het betekent dat je de organisatie op alle fronten omgeving constructief voor elkaar hebt en dat je strategische beslissingen kunt nemen zonder dat er links en rechts zaken omvallen. De betrokken personen zijn hiervan doordrongen en er vind steeds meer ontkoppeling/onafhankelijkheid plaats in de systeemontwikkeling waardoor de informatiehuishouding flexibeler wordt en beslissingen sneller kunnen worden geïmplementeerd. 

Voor veel organisaties is dit echter nog niet het geval. Geen nood, Dit is een prachtige kans om zaken anders aan te pakken. Je kunt enterprise architectuur meteen inzetten als je wilt. Met de technieken en tools die ik bij een aantal grote internationale organisaties ben tegengekomen kun je inzicht krijgen in waar de hiaten zitten en tot uitvoering overgaan.

Deze specifieke tools inzoomen in op hoe informatie stroomt in relatie tot organisatie doelstellingen, doelgroepen zoals klanten, maar ook personeel en leveranciers, applicaties, omzet & (meer) winst.


Als je als organisatie het gebruik van enterprise architectuur wilt gaan inzetten lees je meer in mijn e-book.