Informatie strategie vormgeven

Punt oplossingen of werken vanuit één geheel?

Veel organisaties werken nog met een gefragmenteerd informatielandschap. De benodigde informatie zit vaak ingesloten in losse 'gegevens silo's'. Verschillende applicaties met dubbele functies of afdelingen kunnen elkaar tegenwerken waarin veel tijdsverlies zit in de vorm van  arbeidstijdverlies, afstemmingsoverleggen of verloren energie omdat blijkt dat een projecten achteraf niet nodig waren als tijdens het project de werkelijke vraag naar boven komt.

Ook direct de Quickwins aanpakken

Je hoeft niet te wachten tot de strategie volledig opgesteld is: 'bottom up' valt er ook veel te verbeteren. Door het aanpakken van huidige probleem cases pakt u niet alleen korte termijn winst, maar deze problemen zijn vaak ook te vertalen naar (onderdelen van) een strategie.

Als we dit bij elkaar brengen bewijst uw strategie zich direct en lost u meteen een aantal problemen op en creëert u de benodigde mindset!

De integrale informatie strategie

Met een integrale informatie strategie geeft u richting, kaders en stemt de IT en business onderdelen op elkaar af. De meeste organisaties zijn met van alles en nog wat bezig behalve met integraal informatie management. Heel vaak is men keihard aan het dweilen, maar staat de kraan nog open, en niemand heeft budget of tijd om deze dicht te doen. Dit levert veel problemen op en kost vaak miljoenen, soms miljarden euro's!

Met een integrale informatie strategie breng je de informatiecomponenten, business doelen, en menselijke informatiebehoeften bij elkaar en bespaar je enorm veel tijd, geld en moeite:

  • De stroperigheid gaat eruit
  • Klanttevredenheid wordt verhoogd
  • Medewerkers kunnen veel beter hun werk doen tegen minder kosten/minder afstemmingsoverleggen
  • Management informatie wordt aangepakt, waardoor je beter besluiten kunt nemen
  • Veel minder verlies op mislukte projecten
  • Lagere kosten van de service afdeling, maar juist grip vóóraf, voordat het mis gaat en meer

De strategie is in andere woorden een aanpak voor meerdere jaren. Dit wordt kan praktisch vorm worden gegeven met een nulmeting en een informatieplan.